Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone przez moją teściową, znikają w mgnieniu oka. Pyszne i zupełnie inne, niż wszystkie. Doskonała odmiana obiadu z kurczakiem w roli głównej.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 70
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 139
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 59
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą- odstawiamy na conajmniej godzinę.
Płatki wsypujemy do miski i lekko gnieciemy (nie mogą to być okruchy, ale i nie za duże kawałki), majonez wykładamy do drugiej miseczki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 170st.C.
Kurczaka dokładnie smarujemy majonezem i obtaczamy w płatkach. Tak przygotowanego układamy na blasze. UWAGA! Blachy nie smarujemy tłuszczem!!
Pieczemy kurczaka aż będzie odchodził od kości, czyli ok. 1 godziny. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką z kapusty białej lub pekińskiej.
SMACZNEGO!!!