Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone przez moją teściową, znikają w mgnieniu oka. Pyszne i zupełnie inne, niż wszystkie. Doskonała odmiana obiadu z kurczakiem w roli głównej.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1287
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 784
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą- odstawiamy na conajmniej godzinę.
Płatki wsypujemy do miski i lekko gnieciemy (nie mogą to być okruchy, ale i nie za duże kawałki), majonez wykładamy do drugiej miseczki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 170st.C.
Kurczaka dokładnie smarujemy majonezem i obtaczamy w płatkach. Tak przygotowanego układamy na blasze. UWAGA! Blachy nie smarujemy tłuszczem!!
Pieczemy kurczaka aż będzie odchodził od kości, czyli ok. 1 godziny. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką z kapusty białej lub pekińskiej.
SMACZNEGO!!!