Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie wymyślone przez moją teściową, znikają w mgnieniu oka. Pyszne i zupełnie inne, niż wszystkie. Doskonała odmiana obiadu z kurczakiem w roli głównej.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7974
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3349
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7974
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3349
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Kurczaka myjemy, osuszamy i posypujemy przyprawą- odstawiamy na conajmniej godzinę.
Płatki wsypujemy do miski i lekko gnieciemy (nie mogą to być okruchy, ale i nie za duże kawałki), majonez wykładamy do drugiej miseczki. Piekarnik rozgrzewamy do ok. 170st.C.
Kurczaka dokładnie smarujemy majonezem i obtaczamy w płatkach. Tak przygotowanego układamy na blasze. UWAGA! Blachy nie smarujemy tłuszczem!!
Pieczemy kurczaka aż będzie odchodził od kości, czyli ok. 1 godziny. Podajemy z ziemniakami z wody i surówką z kapusty białej lub pekińskiej.
SMACZNEGO!!!