Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rolada z udzca indyka nadziewana mięsem mielonym i pieczarkami .Do tego obowiązkowo chrzan z pomarańczą
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 564
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4005
Składniki
Udziec wcześniej nacieramy przyprawami np.złoty kurczak ,dzień wcześniej i pozostawiam w lodówce .Mięso mielone mieszam z pieczarkami(zetrzeć na tartce z dużymi oczkami) cebulką (drobno pokroić) i przyprawami.1/2 farszu wyłożyć na udziec oczywiście wcześniej usunąć kość i zwinąć ,zszywamy nitką i nakuwamy .Pieczemy w piekarniku ok 1godz ,w zależności od grubości rolady . Po wystygnięciu wyciągamy nitkę i kroimy w plastry 1cm .Układamy na półmisku całość zalewamy galaretą (może być z kostki rosołowej i żelatyny) do tego pasuje chrzan .Ja robię go z jabłkiem i pomarańcz