Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rolada z udzca indyka nadziewana mięsem mielonym i pieczarkami .Do tego obowiązkowo chrzan z pomarańczą
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8287
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8287
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 456
Składniki
Udziec wcześniej nacieramy przyprawami np.złoty kurczak ,dzień wcześniej i pozostawiam w lodówce .Mięso mielone mieszam z pieczarkami(zetrzeć na tartce z dużymi oczkami) cebulką (drobno pokroić) i przyprawami.1/2 farszu wyłożyć na udziec oczywiście wcześniej usunąć kość i zwinąć ,zszywamy nitką i nakuwamy .Pieczemy w piekarniku ok 1godz ,w zależności od grubości rolady . Po wystygnięciu wyciągamy nitkę i kroimy w plastry 1cm .Układamy na półmisku całość zalewamy galaretą (może być z kostki rosołowej i żelatyny) do tego pasuje chrzan .Ja robię go z jabłkiem i pomarańcz