Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Supergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej zrobić wszystko, od zupy do ciasta. Możemy ją piec, gotować, robić dżemy i marynaty. Suszone pestki dyni są lubianą przegryzką i dodatkiem do potraw. Dynie "zimowe" należy obrać z twardej skórki i tu przyda się silna ,męska ręka. Dynie "letnie" możemy jadać ze skórką. Polecam młodą dynię Hokkaido o przyjemnym, kasztanowym smaku. Polecam też, mało rozpowszechniony patison, zwany dynią talerzową. Zielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. więcej na blogu http://edicook.blogspot.com
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 402
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26522
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 402
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5073
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26522
Składniki