Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy do szczęścia potrzebuje odrobiny kalorii... Robiąc warkocz na pewno się nie rozczarujecie :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1982
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3180
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2004
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1982
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3180
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1244
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2004
Składniki
Farsz: Pieczarki kroimy "na grubo" i podsmażamy na oleju rzepakowym.Kiedy zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę, seler i paprykę oraz posiekany w krążki por. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną i przesmażoną pierś z kurczaka oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Na środku układamy połowę startego żółtego sera.
Wystudzony farsz wykładamy na ciasto i posypujemy drugą częścią żółtego sera.
Ciasto zawijamy "na zakładkę". Smarujemy "rozbełtanym" jajkiem. Można posypać serem - ja lubię więc nie omieszkałam :-) Pieczemy w 200 C przez 25 - 30 min.
Jem na gorąco... ale na zimno też jest pyszny :-) Smacznego