Do góry

Przekąski Przepis na:

Warkocz francuski

Warkocz francuski

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 118

Dodano:

Odsłon: 1353

Każdy do szczęścia potrzebuje odrobiny kalorii... Robiąc warkocz na pewno się nie rozczarujecie :-)
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Farsz:
    Pieczarki kroimy "na grubo" i podsmażamy na oleju rzepakowym.Kiedy zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę, seler i paprykę oraz posiekany w krążki por. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną i przesmażoną pierś z kurczaka oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

  2. Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Na środku układamy połowę startego żółtego sera.

  3. Wystudzony farsz wykładamy na ciasto i posypujemy drugą częścią żółtego sera.

  4. Ciasto zawijamy "na zakładkę". Smarujemy "rozbełtanym" jajkiem. Można posypać serem - ja lubię więc nie omieszkałam :-) Pieczemy w 200 C przez 25 - 30 min.

  5. Jem na gorąco... ale na zimno też jest pyszny :-)
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń