Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy do szczęścia potrzebuje odrobiny kalorii... Robiąc warkocz na pewno się nie rozczarujecie :-)
Farsz:
Pieczarki kroimy "na grubo" i podsmażamy na oleju rzepakowym.Kiedy zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę, seler i paprykę oraz posiekany w krążki por. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną i przesmażoną pierś z kurczaka oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Na środku układamy połowę startego żółtego sera.
Wystudzony farsz wykładamy na ciasto i posypujemy drugą częścią żółtego sera.
Ciasto zawijamy "na zakładkę". Smarujemy "rozbełtanym" jajkiem. Można posypać serem - ja lubię więc nie omieszkałam :-) Pieczemy w 200 C przez 25 - 30 min.
Jem na gorąco... ale na zimno też jest pyszny :-)
Smacznego
Polecam robić ze świeżego szpinaku - osobiście nie lubię przetartej mrożonej...
Odsłon: 6799
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2248
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 11135
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 2248
Czasami jak mam chęć na coś słodkiego to kilka chwil i mam super przekąskę do...
Odsłon: 11135
Składniki
Farsz: Pieczarki kroimy "na grubo" i podsmażamy na oleju rzepakowym.Kiedy zaczną się rumienić dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w drobne słupki marchewkę, seler i paprykę oraz posiekany w krążki por. Dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora, pokrojoną i przesmażoną pierś z kurczaka oraz natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie nacinamy na brzegach. Na środku układamy połowę startego żółtego sera.
Wystudzony farsz wykładamy na ciasto i posypujemy drugą częścią żółtego sera.
Ciasto zawijamy "na zakładkę". Smarujemy "rozbełtanym" jajkiem. Można posypać serem - ja lubię więc nie omieszkałam :-) Pieczemy w 200 C przez 25 - 30 min.
Jem na gorąco... ale na zimno też jest pyszny :-) Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
Cukinia w cieście naleśnikowym
Przekąski
Nadziewana rolada z boczku
Przekąski
Letnia focaccia z warzywami
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Cukinia w cieście naleśnikowym
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 12815
Nadziewana rolada z boczku
Przedstawiam dzisiaj przepis na niesamowitą ,smaczną wędlinkę. Wystarczy kaw...
Odsłon: 191