Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne, proste i pyszne!
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22048
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 148
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22048
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 81
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 364
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 92
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 148
Składniki
Blachę skrapiamy olejem.
Pokrojone warzywa rozkładamy na blasze i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja nie solę warzyw, ponieważ wtedy są zdrowsze, a odpowiedniego smaku na talerzu doda im sos.
Pieczemy do kruchości przez około 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni.
Gotowe warzywa wykładamy na talerz i podajemy z ulubionym ostrym sosem - świetnie pasuje słodko-pikantny sos chili. Można serwować jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego!