Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne, proste i pyszne!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2966
Polecam.
Odsłon: 1719
Polecam.
Odsłon: 497
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8467
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2966
Polecam.
Odsłon: 1719
Polecam.
Odsłon: 497
Składniki
Blachę skrapiamy olejem.
Pokrojone warzywa rozkładamy na blasze i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja nie solę warzyw, ponieważ wtedy są zdrowsze, a odpowiedniego smaku na talerzu doda im sos.
Pieczemy do kruchości przez około 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni.
Gotowe warzywa wykładamy na talerz i podajemy z ulubionym ostrym sosem - świetnie pasuje słodko-pikantny sos chili. Można serwować jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego!