Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne, proste i pyszne!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 901
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4533
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1152
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 516
Składniki
Blachę skrapiamy olejem.
Pokrojone warzywa rozkładamy na blasze i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja nie solę warzyw, ponieważ wtedy są zdrowsze, a odpowiedniego smaku na talerzu doda im sos.
Pieczemy do kruchości przez około 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni.
Gotowe warzywa wykładamy na talerz i podajemy z ulubionym ostrym sosem - świetnie pasuje słodko-pikantny sos chili. Można serwować jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego!