Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i efektowne, proste i pyszne!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415754
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2684
Składniki
Blachę skrapiamy olejem.
Pokrojone warzywa rozkładamy na blasze i obficie posypujemy ziołami prowansalskimi. Ja nie solę warzyw, ponieważ wtedy są zdrowsze, a odpowiedniego smaku na talerzu doda im sos.
Pieczemy do kruchości przez około 20 minut w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni.
Gotowe warzywa wykładamy na talerz i podajemy z ulubionym ostrym sosem - świetnie pasuje słodko-pikantny sos chili. Można serwować jako lekki posiłek lub dodatek do obiadu. Smacznego!