Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka na ciepło dla wymagajacych i oczekujących ciekawostek.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2682
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 237
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2682
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 214
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 237
Składniki
Wątróbke wymoczyc w mleku oczyścić z błon(ja mocze godzine w lodówce)Rozpuścic Plante i smażyc do miekkości.Na koniec posolić i popierzyć grubo mielonym pieprzem.W rondelku zagotować wodę z cukrem,dodać tabasco i maliny.Blenderem zmiksować po 5 minutach.Przecedzić żeby w sosie nie było pestek.Mąke ziemniaczana rozpuscic w 1/3 szklanki zimnej wody.Zageścic optymalnie sos malinowy.Posiekac pietruszke(ja również podaje z równie dobrym efektem z siekana świeżą bazylią).Podawac na białym duzym talerzu.Sos wylewamy na środek na nim układamy stosik z wątróbki opruszamy pietruszka lub bazylia do dekoracji ładny szczytowy listek Bazylii.Smacznego.