Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka na ciepło dla wymagajacych i oczekujących ciekawostek.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2606
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2606
Składniki
Wątróbke wymoczyc w mleku oczyścić z błon(ja mocze godzine w lodówce)Rozpuścic Plante i smażyc do miekkości.Na koniec posolić i popierzyć grubo mielonym pieprzem.W rondelku zagotować wodę z cukrem,dodać tabasco i maliny.Blenderem zmiksować po 5 minutach.Przecedzić żeby w sosie nie było pestek.Mąke ziemniaczana rozpuscic w 1/3 szklanki zimnej wody.Zageścic optymalnie sos malinowy.Posiekac pietruszke(ja również podaje z równie dobrym efektem z siekana świeżą bazylią).Podawac na białym duzym talerzu.Sos wylewamy na środek na nim układamy stosik z wątróbki opruszamy pietruszka lub bazylia do dekoracji ładny szczytowy listek Bazylii.Smacznego.