Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa propozycja na letnią przekąskę lub lekkie danie piknikowe
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 503
Składniki
Wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki.
Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym.
Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką. Opcjonalnie: całość można doprawić ulubionymi przyprawami lub sosami.