Do góry

Przekąski Przepis na:

Wegetariański wrap

Wegetariański wrap

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 5467

Smaczna i zdrowa propozycja na letnią przekąskę lub lekkie danie piknikowe

Składniki

  • tortilla pszenna 2 szt.
  • tofu marynowane lub wędzone 1 szt.
  • młoda marchewka 2 szt.
  • Czerwona cebula 1 szt.
  • czerwona papryka 1/2 szt.
  • zielony ogórek 1/2 szt.
  • kiełki słonecznika garść
  • rukola 1/2 pęczka
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki.

  2. Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym.

  3. Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

    Opcjonalnie: całość można doprawić ulubionymi przyprawami lub sosami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń