Do góry

Przekąski Przepis na:

Wieprzowina z grilla

Przepis dnia 2009-05-02
Wieprzowina z grilla

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 968

Dodano:

Odsłon: 17203

Gdy zbliża się pora grillowania wręcz marzymy o czymś idealnym w smaku. Ale bez obaw, gdy mamy w domu mikrofalówkę z opcją grillowania możemy marzyć 12 miesięcy w ciągu roku!

Składniki

  • wieprzowina, 400 g
  • chili w proszku, 1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • zmielony kminek, szczypta
  • czosnek, 3 ząbki
  • sól i pieprz
  • pieczarki, 4
  • cebula, 1
  • Natka pietruszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wieprzowina z grilla

Przygotowanie

  1. Mięso delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Następnie drobno siekamy czosnek, dodajemy olej i przyprawy, wszystko mieszamy. Rozbitą wieprzowinę smarujemy po obu stronach przygotowaną masą i odstawiamy w chłodne miejsce na ok pół godziny. W tym czasie kroimy pieczarki, cebulę oraz natkę pietruszki. Wszystko kładziemy na ruszt i grillujemy 10 minut z każdej strony. Warzywa również odwracamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń