Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyyyszne... odmiana dla codziennej kuchni :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
bakłażan pokroić wzdłuż na cienkie plastry. Posolić i odstawić żeby odpuścił sok. W tym czasie podsmażyć mięso z cebulką. Doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. W osobnym garnku zagotować pomidory razem z zalewą, posolić, popierzyć, dodać łyżeczkę cukru, zmiażdzony ząbek czosnku, suszoną bazylie, oregano.
Bakłażany osuszyć. Smażyć plastry na oliwie.
Na usmażone plastry bakłażana nakładać mięso i zawijać w ruloniki. Układać płasko w naczyniu żaroodpornym.
Mozzarele pokroić drobno i posypać po bakłażanach. Całość zalać pomidorami.
Zapiekać około 30 min. w 170 stopniach.
Ja dla mojej rodziny ugotowałam ryż, żeby danie było treściwsze ale uważam że w ten sposób przyżądzone bakłażany najlepiej smakują z grzanką z odrobiną masła czosnkowego :)