Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To opcja idealna na przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.Potrzebuje tylko troszkę więcej czasu.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1620
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1479
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1620
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1388
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1424
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1479
Składniki
Ziemniaki w skórkach myjemy dokładnie i osuszamy. W tym czasie wstawiamy wodę na ziemniaki i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki nacinamy tak mniej więcej do połowy. Wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do tego czasu, aż przestaną być twarde ale nie mogą się rozpadać.Ja gotuję ok 10 minut.
W tym czasie kroję cebulę, pieczarki.Podsmażam na oleju.Dodaję sól, zioła i zalewam odrobiną wody.Duszę jakieś 10 minut. Ziemniaki odcedzam, kroję ser camembert.Pokrojone kawałki sera wkładam w ''szczeliny'' ziemniaków.Skrapiam olejem.Posypuję solą, papryką słodką i jeśli mamy - przyprawą do ziemniaków.Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i czekam, aż wszystko ładnie się zapiecze.
Do rondelka przelewam pieczarki z wodą i cebulą i dodaję 1 łyżkę śmietany.Energicznie mieszam aby śmietana się nie zwarzyła. Doprawiam pieprzem.
Kiedy ziemniaki się upieką, lekko polewam sosem pieczarkowym, lub jak ktoś nie lubi to sosem czosnkowym. Smacznego!