Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To opcja idealna na przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.Potrzebuje tylko troszkę więcej czasu.
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 432
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 432
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 104
Składniki
Ziemniaki w skórkach myjemy dokładnie i osuszamy. W tym czasie wstawiamy wodę na ziemniaki i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki nacinamy tak mniej więcej do połowy. Wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do tego czasu, aż przestaną być twarde ale nie mogą się rozpadać.Ja gotuję ok 10 minut.
W tym czasie kroję cebulę, pieczarki.Podsmażam na oleju.Dodaję sól, zioła i zalewam odrobiną wody.Duszę jakieś 10 minut. Ziemniaki odcedzam, kroję ser camembert.Pokrojone kawałki sera wkładam w ''szczeliny'' ziemniaków.Skrapiam olejem.Posypuję solą, papryką słodką i jeśli mamy - przyprawą do ziemniaków.Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i czekam, aż wszystko ładnie się zapiecze.
Do rondelka przelewam pieczarki z wodą i cebulą i dodaję 1 łyżkę śmietany.Energicznie mieszam aby śmietana się nie zwarzyła. Doprawiam pieprzem.
Kiedy ziemniaki się upieką, lekko polewam sosem pieczarkowym, lub jak ktoś nie lubi to sosem czosnkowym. Smacznego!