Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To opcja idealna na przekąskę lub jako dodatek do dania głównego.Potrzebuje tylko troszkę więcej czasu.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 420
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1889
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3844
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3605
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 420
Składniki
Ziemniaki w skórkach myjemy dokładnie i osuszamy. W tym czasie wstawiamy wodę na ziemniaki i doprowadzamy do wrzenia. Ziemniaki nacinamy tak mniej więcej do połowy. Wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do tego czasu, aż przestaną być twarde ale nie mogą się rozpadać.Ja gotuję ok 10 minut.
W tym czasie kroję cebulę, pieczarki.Podsmażam na oleju.Dodaję sól, zioła i zalewam odrobiną wody.Duszę jakieś 10 minut. Ziemniaki odcedzam, kroję ser camembert.Pokrojone kawałki sera wkładam w ''szczeliny'' ziemniaków.Skrapiam olejem.Posypuję solą, papryką słodką i jeśli mamy - przyprawą do ziemniaków.Wstawiam do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i czekam, aż wszystko ładnie się zapiecze.
Do rondelka przelewam pieczarki z wodą i cebulą i dodaję 1 łyżkę śmietany.Energicznie mieszam aby śmietana się nie zwarzyła. Doprawiam pieprzem.
Kiedy ziemniaki się upieką, lekko polewam sosem pieczarkowym, lub jak ktoś nie lubi to sosem czosnkowym. Smacznego!