Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i pysznie a jak chrrrupiąco !? mniam ;o)
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 469
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 440
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 76
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 129
Miałam w lodówce gotową masę makową, ciasto francuskie i po krótkim namyśle p...
Odsłon: 469
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 440
Bardzo smaczne serowe ciasteczka. Robi się je z kilku składników, bardzo szyb...
Odsłon: 76
Zupa grzybowa najlepiej smakuje mi jesienią i zimą, po długim spacerze. Cudow...
Odsłon: 129
Składniki
paprykę oczyscić i pokroić w małe kosteczki - poddusić do miękkości na patelni na oleju pod przykryciem
szczypiorek pokroić w paseczki ok. 2 cm dodać do duszacej sie papryki i jeszcze troszkę poddusić razem
doprawić solą i pieprzem
kiełbasę pokroić w paseczki
chleb tosotwy pokroić w kostkę i zalać mlekiem z roztopionym masłem
do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wyłożyć paprykę ze szczypiorem
na paprykę wyłożyć kiełbasę
posypać siekanym na drobno czosnkiem
na to wyłożyć namoczony wmleku i maśle chleb tostowy
na wierzch posypać tartym serem - I NIE ŻĄŁOWĄĆ - DUUUUŻO SERA !!! piec 40 min w temperaturze 175-200 stopni C.