Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko i pysznie a jak chrrrupiąco !? mniam ;o)
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10672
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 208
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10672
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 208
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 181
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Składniki
paprykę oczyscić i pokroić w małe kosteczki - poddusić do miękkości na patelni na oleju pod przykryciem
szczypiorek pokroić w paseczki ok. 2 cm dodać do duszacej sie papryki i jeszcze troszkę poddusić razem
doprawić solą i pieprzem
kiełbasę pokroić w paseczki
chleb tosotwy pokroić w kostkę i zalać mlekiem z roztopionym masłem
do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego wyłożyć paprykę ze szczypiorem
na paprykę wyłożyć kiełbasę
posypać siekanym na drobno czosnkiem
na to wyłożyć namoczony wmleku i maśle chleb tostowy
na wierzch posypać tartym serem - I NIE ŻĄŁOWĄĆ - DUUUUŻO SERA !!! piec 40 min w temperaturze 175-200 stopni C.