Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 674
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 674
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Farsz: Na dużej patelni (najlepiej Wok) rozgrzać tłuszcz, dodać pokrajane w grube talarki pieczarki i podpiec kilka minut by puściły soki, dodać cebule pokrojoną w półksiężyce, kostke rosołową (lub jak ktoś woli Vegete) oraz wlać sos sojowy. Dusić w sosie własnym około 20 minut (aż cały sos wyparuje). Dodać posiekany czosnek, pieprz i ziółka do smaku (po wyłączeniu gazu). Wymieszać i zostawić by się przegryzło na kilka minut. Natłuścić blachę piekarnika, rozłożyć bułki lub kanapki, nałożyć plaster sera, farsz, posypać startym serem, położyć na to plaster salami i kawałek sera pleśniowego. Posypać według uznania ulubionym zielskiem i wsadzić do piekarnika na 10-15minut. Smacznego