Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 292
Składniki
Farsz: Na dużej patelni (najlepiej Wok) rozgrzać tłuszcz, dodać pokrajane w grube talarki pieczarki i podpiec kilka minut by puściły soki, dodać cebule pokrojoną w półksiężyce, kostke rosołową (lub jak ktoś woli Vegete) oraz wlać sos sojowy. Dusić w sosie własnym około 20 minut (aż cały sos wyparuje). Dodać posiekany czosnek, pieprz i ziółka do smaku (po wyłączeniu gazu). Wymieszać i zostawić by się przegryzło na kilka minut. Natłuścić blachę piekarnika, rozłożyć bułki lub kanapki, nałożyć plaster sera, farsz, posypać startym serem, położyć na to plaster salami i kawałek sera pleśniowego. Posypać według uznania ulubionym zielskiem i wsadzić do piekarnika na 10-15minut. Smacznego