Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3885
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414970
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2429
Składniki
Farsz: Na dużej patelni (najlepiej Wok) rozgrzać tłuszcz, dodać pokrajane w grube talarki pieczarki i podpiec kilka minut by puściły soki, dodać cebule pokrojoną w półksiężyce, kostke rosołową (lub jak ktoś woli Vegete) oraz wlać sos sojowy. Dusić w sosie własnym około 20 minut (aż cały sos wyparuje). Dodać posiekany czosnek, pieprz i ziółka do smaku (po wyłączeniu gazu). Wymieszać i zostawić by się przegryzło na kilka minut. Natłuścić blachę piekarnika, rozłożyć bułki lub kanapki, nałożyć plaster sera, farsz, posypać startym serem, położyć na to plaster salami i kawałek sera pleśniowego. Posypać według uznania ulubionym zielskiem i wsadzić do piekarnika na 10-15minut. Smacznego