Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 23.02.2010
Odsłon: 1672
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
piersi z kurczaka pokroić w kostke i pomoczyć w sosie imbirowym i oleju a następnie usmażyć razem z tą zalewą na patelni
wodę ugotować w garnku i dodać kostkę rosołową a następnie warzywa chińskie mrożone i podgotować na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodać usmażoną pierś kurczaka i łyżeczkę sambal oelek. Doprawić do smaku solą lub sosem sojowym
Makaron MIE (czyli podobny do tego który jest w zupkach chinskich ekspresowych) moczymy we wrzątku około 5 minut. Podawać razem z zupką jak rosół
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

koko6 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dobrze jest dodać kilka kropli oleju sezamowego ciemnego(na jedną czarkę,przed podaniem),to dopiero jest aromat i smak chińszczyzny.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz