Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu, kanapek
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3511
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2408
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336591
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3511
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2408
Składniki
Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.
Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.