Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu, kanapek
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4181
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 235
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 761
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3610
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 745
Składniki
Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.
Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.