Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu, kanapek
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 332
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.
Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.