Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do obiadu, kanapek
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 503
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 803
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 503
Składniki
Cukinię umyć, odciąć końcówki ( ja obieram). Pokroić w plastry lub pół plastry to zależy od wielkości. Słoiki i zakrętki wyparzyć. Do każdego słoika dać na dno plastry cebuli i szczyptę gorczycy. Na to poukładać plastry cukinii, a na wierzch liście selera.
Wodę, ocet, sól, cukier, curry zagotować. Zagotowaną zalewą zalać cukinię i zakręcić słoiki. Pasteryzować tradycyjnie lub w piekarniku 10-15min w temp. 130 stopni.