Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na naturalny keczup bez konserwantów.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 934
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1032
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 934
Składniki
Do garnka lub patelni wsypujemy cukier (bez tłuszczu) .Gdy się z karmelizuje dajemy pokrojoną cebulkę dymkę i czosnek (nie mieszamy! ) a następnie pokrojone w kostkę pomidory bez skóry. Kiedy zacznie się dobrze redukować dodajemy ocet. Następnie miksujemy i przecedzamy przez sito i dalej gotujemy doprawiając solą,pieprzem,bazylią i jeśli jeszcze trzeba odrobiną octu. Jeśli ktoś ma życzenie można dodać odrobinę chilli. Gorący wlewamy do słoików .Jeśli od razu do zjedzenia to po ostygnięciu do lodówki,jeśli na zimę to Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min.