Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na naturalny keczup bez konserwantów.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4155
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4155
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 58
Składniki
Do garnka lub patelni wsypujemy cukier (bez tłuszczu) .Gdy się z karmelizuje dajemy pokrojoną cebulkę dymkę i czosnek (nie mieszamy! ) a następnie pokrojone w kostkę pomidory bez skóry. Kiedy zacznie się dobrze redukować dodajemy ocet. Następnie miksujemy i przecedzamy przez sito i dalej gotujemy doprawiając solą,pieprzem,bazylią i jeśli jeszcze trzeba odrobiną octu. Jeśli ktoś ma życzenie można dodać odrobinę chilli. Gorący wlewamy do słoików .Jeśli od razu do zjedzenia to po ostygnięciu do lodówki,jeśli na zimę to Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min.