Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ogóreczki do zupy ogórkowej.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2308
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336551
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3227
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422292
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2308
Składniki
Ogórki umyć, zetrzeć ( z opinkami) na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić drobniutko. Natkę pietruszki i koperek posiekać. Do garnka wrzucić ogórki, natkę pietruszki, koperek, cebulę i sól ( na 1 kg. ogórków - 1,1/2 łyżki soli nie jodowanej). Wymieszać i odstawić na noc. Do słoiczków na spód włożyć kawałek chrzanu, łodygę kopru i ząbek czosnku, potem wypełnić słoik ogórkami ( z sokiem). Pasteryzować 15 minut.