Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ogóreczki do zupy ogórkowej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 487
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9025
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1136
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11454
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 487
Składniki
Ogórki umyć, zetrzeć ( z opinkami) na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić drobniutko. Natkę pietruszki i koperek posiekać. Do garnka wrzucić ogórki, natkę pietruszki, koperek, cebulę i sól ( na 1 kg. ogórków - 1,1/2 łyżki soli nie jodowanej). Wymieszać i odstawić na noc. Do słoiczków na spód włożyć kawałek chrzanu, łodygę kopru i ząbek czosnku, potem wypełnić słoik ogórkami ( z sokiem). Pasteryzować 15 minut.