Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ogóreczki do zupy ogórkowej.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2502
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 196
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 202
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2502
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 196
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 222
Składniki
Ogórki umyć, zetrzeć ( z opinkami) na tartce o dużych oczkach. Cebulę pokroić drobniutko. Natkę pietruszki i koperek posiekać. Do garnka wrzucić ogórki, natkę pietruszki, koperek, cebulę i sól ( na 1 kg. ogórków - 1,1/2 łyżki soli nie jodowanej). Wymieszać i odstawić na noc. Do słoiczków na spód włożyć kawałek chrzanu, łodygę kopru i ząbek czosnku, potem wypełnić słoik ogórkami ( z sokiem). Pasteryzować 15 minut.