Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 134
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 163
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2573
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 134
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 163
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2573
Składniki
Ogórki pokroić w kostkę (grubszą) ze skórą. Włożyć je do miski dodac sól wymieszac zosatwic na 6 godzin. Nastepnie odlac wode i zalac je zalewa czyli cukier i ocet zagotowac jak wystygnie dodac zmiazdzony czosnek, chilli oraz olej. Przygotowana zalewe dodajemy do ogorkow z ktorych wczesniej odlalismy wode i zostawiamy to na 12 godzin. Po 12 godzinach rozłożyc ogorki do słoiczkow uzupelnic zalewa. Słoiczki włozyc do garnka z woda i od momentu zagotowania sie wody gotowac jeszcze 10 minut. Wyjąc z garnka postawic do gory dnem. Konsumowac najwczeniej po miesiacu bardzo ostre ale pyszne polecam.