Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka a równocześnie smaczna sałatka nie tylko do obiadu.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 33
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Ogórki szatkuję razem ze skórką , dodaję marchewkę (1/2 szt na 1 słoik) starta na grubych oczkach lub pokrojona w plasterki oraz posiekaną pietruszkę. Do każdego słoika wrzucam pół ząbka czosnku, kilka ziaren pieprzu i odrobinę gorczycy.
Zalewę zagotowuję i przykrywam nią przygotowane ogórki w słoikach. Pasteryzuję około 15 minut. Studzę do góry dnem do "wklęśnięcia" wieczka.