Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i szybka a równocześnie smaczna sałatka nie tylko do obiadu.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 208
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 87
Składniki
Ogórki szatkuję razem ze skórką , dodaję marchewkę (1/2 szt na 1 słoik) starta na grubych oczkach lub pokrojona w plasterki oraz posiekaną pietruszkę. Do każdego słoika wrzucam pół ząbka czosnku, kilka ziaren pieprzu i odrobinę gorczycy.
Zalewę zagotowuję i przykrywam nią przygotowane ogórki w słoikach. Pasteryzuję około 15 minut. Studzę do góry dnem do "wklęśnięcia" wieczka.