Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 56
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 656
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 225
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 90
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 56
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 656
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 225
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 90
Składniki
Owoce obieramy z baldachów i dokładnie myjemy pod bieżącą ciepłą wodą. Zalewamy wodą i dosypujemy cukru. Gotujemy na małym ogniu około 2 godzin, aż powstanie gęsty sok. Odcedzamy sok i gotujemy bez owoców na małym ogniu jeszcze godzinę. Zlewamy gorące do słoików, zamykamy i odwracamy "do góry dnem" do sprawdzenia szczelności. Pasteryzujemy 15 minut. Przechowywać chłodnym miejscu. a JESZCZE JEDNO - jagódek nie wyrzucamy !!!!!! Pasteryzujemy w słoiczkach a zimą zajadamy ,
Przepis nie jest mój znalazłam go w internecie - ale gorąco polecam