Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pokaże Wam bardzo stary sposób na zakonserwowanie jajek na długi okres czasu. Metoda ta stosowana jest od wieków i gwarantuje, ze jajka będą przechowywane w takim samym stanie jak tego dnia kiedy je kupiliście. Taki zapas, zawsze się przyda, również przydatny jest on dla osób, hodujących kury nioski. Zapraszam do oglądania. Obejrzyj film do końca, podaje w nim ważne informacje dotyczące używania konserwowanych jajek.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Czyste, nieumyte jajka (jajka bez odchodów i błota, z całkowicie nienaruszoną naturalną powloką) umieścić w dużym słoiku, szpiczasta strona do dołu.
Wymieszaj wapno z przefiltrowaną wodą.
Wymieszaj wapno z wodą, aż zostanie całkowicie wchłonięte.
Tak przygotowanym roztworem zalej umieszczone w słoiku jajka.
*Obejrzyj film gdzie dokładnie omawiam cały proces, krok po kroku.*
Przykryj szczelną pokrywką, aby zapobiec przedostawaniu się tlenu i odparowaniu wody.
Przechowuj jajka w chłodnym, ciemnym miejscu.