Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z truskawkami"
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 594
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 725
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 378
Babka to jedno z tradycyjnych ciast na wielkanocnym stole , polecam szybką i...
Odsłon: 594
Schab pod pierzynką to świetna propozycja na obiad, kolację, imprezę lub świą...
Odsłon: 725
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 378
Składniki
Wymieszaj płatki z pokruszonymi orzechami i roztopioną czekoladą. Wysmaruj olejem foremki i wysyp cukrem pudrem. Wlej masę i odłóż do stężenia. Pokrój truskawki w plastry i rozłóż w foremkach.
Twaróg wymieszaj z obydwoma rodzajami cukru i bitą śmietaną. Żelatynę przygotuj wg wskazań na opakowaniu. Gorącą dodaj do kremu i wymieszaj.
Krem rozlej do foremek i poczekaj, aż stężeje. Truskawki na polewę oczyść, a kilka z nich odłóż do dekoracji. Resztę rozmiksuj z cukrem. Włóż do rondelka, dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Stale mieszając gotuj przez ok. 2 minuty. Wystudź, a gdy deser stężeje, wyjmij z foremek na talerzyki. Zalej polewą i udekoruj truskawkami.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1850
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 621