Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z truskawkami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 599
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 48
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 359
Składniki
Wymieszaj płatki z pokruszonymi orzechami i roztopioną czekoladą. Wysmaruj olejem foremki i wysyp cukrem pudrem. Wlej masę i odłóż do stężenia. Pokrój truskawki w plastry i rozłóż w foremkach.
Twaróg wymieszaj z obydwoma rodzajami cukru i bitą śmietaną. Żelatynę przygotuj wg wskazań na opakowaniu. Gorącą dodaj do kremu i wymieszaj.
Krem rozlej do foremek i poczekaj, aż stężeje. Truskawki na polewę oczyść, a kilka z nich odłóż do dekoracji. Resztę rozmiksuj z cukrem. Włóż do rondelka, dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Stale mieszając gotuj przez ok. 2 minuty. Wystudź, a gdy deser stężeje, wyjmij z foremek na talerzyki. Zalej polewą i udekoruj truskawkami.Źródło: Tele Tydzień