Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Babeczki z truskawkami"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5839
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9669
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 300
Składniki
Wymieszaj płatki z pokruszonymi orzechami i roztopioną czekoladą. Wysmaruj olejem foremki i wysyp cukrem pudrem. Wlej masę i odłóż do stężenia. Pokrój truskawki w plastry i rozłóż w foremkach.
Twaróg wymieszaj z obydwoma rodzajami cukru i bitą śmietaną. Żelatynę przygotuj wg wskazań na opakowaniu. Gorącą dodaj do kremu i wymieszaj.
Krem rozlej do foremek i poczekaj, aż stężeje. Truskawki na polewę oczyść, a kilka z nich odłóż do dekoracji. Resztę rozmiksuj z cukrem. Włóż do rondelka, dodaj wodę i mąkę ziemniaczaną. Stale mieszając gotuj przez ok. 2 minuty. Wystudź, a gdy deser stężeje, wyjmij z foremek na talerzyki. Zalej polewą i udekoruj truskawkami.Źródło: Tele Tydzień