Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrami i szczyptą soli , dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę babki smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Do formy wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy mleko i kakao i dokładnie mieszamy. Wykładamy kupkami na pierwsze ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika 170 stopni na ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczona.