Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1381
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 102
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 515
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1381
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 102
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrami i szczyptą soli , dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę babki smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Do formy wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy mleko i kakao i dokładnie mieszamy. Wykładamy kupkami na pierwsze ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika 170 stopni na ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczona.