Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 26
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 979
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 26
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 477
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 979
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 238
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrami i szczyptą soli , dodając po jednym jajku. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę babki smarujemy margaryną i posypujemy bułką tartą. Do formy wlewamy połowę ciasta. Do drugiej połowy dodajemy mleko i kakao i dokładnie mieszamy. Wykładamy kupkami na pierwsze ciasto, wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika 170 stopni na ok. 50 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy upieczona.