Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka pomarańczowa"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Żółtka oddziel od białek, po czym ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając żółtka, skórkę pomarańczową i mąkę. Na koniec dolej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz ekstrakt i całość wymieszaj.
Połącz przygotowaną masę z ubitą pianą, a następnie umieść ją w wysmarowanej masłem formie. Piecz ciasto 50 minut w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Paulina Jakubczak</strong>Źródło: Kurier TV