Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka pomarańczowa"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1419
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5929
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8874
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18725
Składniki
Żółtka oddziel od białek, po czym ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając żółtka, skórkę pomarańczową i mąkę. Na koniec dolej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz ekstrakt i całość wymieszaj.
Połącz przygotowaną masę z ubitą pianą, a następnie umieść ją w wysmarowanej masłem formie. Piecz ciasto 50 minut w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Paulina Jakubczak</strong>Źródło: Kurier TV