Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka pomarańczowa"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 393
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1911
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 393
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 103
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1911
Składniki
Żółtka oddziel od białek, po czym ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając żółtka, skórkę pomarańczową i mąkę. Na koniec dolej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz ekstrakt i całość wymieszaj.
Połącz przygotowaną masę z ubitą pianą, a następnie umieść ją w wysmarowanej masłem formie. Piecz ciasto 50 minut w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Paulina Jakubczak</strong>Źródło: Kurier TV