Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka pomarańczowa"
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3676
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36562
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 114
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 613
Składniki
Żółtka oddziel od białek, po czym ubij je na sztywną pianę z odrobiną soli.
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiej do miski.
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodając żółtka, skórkę pomarańczową i mąkę. Na koniec dolej świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy oraz ekstrakt i całość wymieszaj.
Połącz przygotowaną masę z ubitą pianą, a następnie umieść ją w wysmarowanej masłem formie. Piecz ciasto 50 minut w 170°C.
<strong>Przepis nadesłała: Paulina Jakubczak</strong>Źródło: Kurier TV