Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babka waniliowa"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4885
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13255
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5800
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7440
Składniki
Jajka wbij do miski, wsyp szczyptę soli, cukier. Miksuj, aż powstanie biała, puszysta masa. Wymieszaj mąkę tortową, proszek budyniowy, proszek do pieczenia. Porcjami syp do ciasta i miksuj kilka minut na wolniejszych obrotach.
Wlej olej oraz jogurt i wymieszaj. Suszone żurawiny wymieszaj z łyżeczką ziemniaczanej mąki. Wsyp do ciasta i delikatnie wymieszaj łyżką.
Przełóż przygotowane ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą formy. Piecz około godziny w temp. 180°C. Upieczone ciasto posyp obficie cukrem pudrem. Możesz wymieszać cukier puder z odrobiną soku cytrynowego i polać upieczone, zimne babeczki.
Porcje 15. Przygot. 90 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 250 kcal.
<strong>Zofia Bieniek ze Starachowic</strong>Źródło: Takie jest życie