Do góry

Desery Przepis na:

Banoffee pie bez pieczenia

Banoffee pie bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5556

Dodano:

Odsłon: 70088

Pyszny deser, który gotowy jest do jedzenia praktycznie od razu po przygotowaniu.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Banoffee pie bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Herbatniki rozdrobnić i połączyć z roztopionym masłem i posiekanymi migdałami, następnie masą pokryć dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lodówki.

  2. Masę krówkową wstawić do gorącej wody, aby stała się nieco luźniejsza i rozsmarować na spodzie z herbatników.
    Na karmel ułożyć pokrojone w plasterki banany, które wcześniej skropić sokiem z limonki, aby nie były ciemne. .

  3. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem, pod koniec dodając stopniowo serek mascarpone. Masę ze śmietany i serka wyłożyć na banany.

  4. Wierzch ciasta posypać wiórkami czekolady lub tuż przed podaniem oprószyć naturalnym kakao.
    Przed podaniem schłodzić przez godzinę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń