Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, zdrowy i pożywny deser, który posmakuje zarówno dzieciom, jak i osobom dorosłym. Proste i szybkie wykonanie.
Orzeszki ziemne podprażyć na suchej patelni z solą. Orzeszki ciągle mieszać, aby nie przypalić. Po uprażeniu orzeszki zdjąć z patelni i wystudzić.
Płatki owsiane również podprażyć i dodać do orzeszków.
Czekoladę połamać i rozpuścić razem z miodem i masłem orzechowym w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą. Mieszać do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.
Rozpuszczoną czekoladę dodać do płatków i orzeszków z bakaliami.
Wszystko wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą.
Masę starannie rozłożyć i wyrównać poprzez uciskanie.
Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po schłodzeniu pokroić na niezbyt duże batoniki.
https://www.kuchcikgotuje.pl/2020/08/batoniki-czekoladowe-z-platkow.html
Wreszcie znalazłam idealny jak dla mnie przepis :) Zapraszam do siebie http:...
Odsłon: 69963
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5859
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 132
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 276
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5859
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 65
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 132
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 276
Składniki
Orzeszki ziemne podprażyć na suchej patelni z solą. Orzeszki ciągle mieszać, aby nie przypalić. Po uprażeniu orzeszki zdjąć z patelni i wystudzić. Płatki owsiane również podprażyć i dodać do orzeszków.
Czekoladę połamać i rozpuścić razem z miodem i masłem orzechowym w misce ustawionej na garnku z wrzącą wodą. Mieszać do czasu uzyskania jednolitej konsystencji.
Rozpuszczoną czekoladę dodać do płatków i orzeszków z bakaliami. Wszystko wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej folią spożywczą. Masę starannie rozłożyć i wyrównać poprzez uciskanie. Wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Po schłodzeniu pokroić na niezbyt duże batoniki. https://www.kuchcikgotuje.pl/2020/08/batoniki-czekoladowe-z-platkow.html
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 139
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 164