Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowo-cytrynowy"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5843
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 48
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5843
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 48
Składniki
Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy dobrze się kroi. Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciścca
Masło utrzyj z cukrem, dodając szczyptę soli, po jednym jajku, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem i 5-6 łyżek mleka.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao. Do formy wlej białe i ciemne ciasto. Piecz 60 min w 180°C. Ostudź.
Czekoladę rozpuść z resztą mleka w kąpieli wodnej. Ciasto odwróć do góry dnem, polej czekoladą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie