Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowo-cytrynowy"
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 96
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 36
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 38
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 70
Jeśli szukasz zarówno pysznej, jak i zdrowej alternatywy dla słodkich przekąs...
Odsłon: 96
To proste i szybkie do przygotowania ciasteczka, które zasmakują każdemu.
Odsłon: 42
Grzyby można suszyć na różne sposoby. Każdy dobry. Może to być nawlekanie na...
Odsłon: 36
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 38
Polecam. Smaczne, pożywne danie. Szczególnie smakuje po grzybobraniu.
Odsłon: 70
Składniki
Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy dobrze się kroi. Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciścca
Masło utrzyj z cukrem, dodając szczyptę soli, po jednym jajku, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem i 5-6 łyżek mleka.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao. Do formy wlej białe i ciemne ciasto. Piecz 60 min w 180°C. Ostudź.
Czekoladę rozpuść z resztą mleka w kąpieli wodnej. Ciasto odwróć do góry dnem, polej czekoladą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie