Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowo-cytrynowy"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1306
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 342
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11136
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3782
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1306
Składniki
Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy dobrze się kroi. Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciścca
Masło utrzyj z cukrem, dodając szczyptę soli, po jednym jajku, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem i 5-6 łyżek mleka.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao. Do formy wlej białe i ciemne ciasto. Piecz 60 min w 180°C. Ostudź.
Czekoladę rozpuść z resztą mleka w kąpieli wodnej. Ciasto odwróć do góry dnem, polej czekoladą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie