Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowo-cytrynowy"
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6006
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 181
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 270
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Ciastka z maszynkiw lekko zdrowszej wesrji.Użyłam mąkę orkiszową, ksylitol i...
Odsłon: 6006
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 181
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 145
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 270
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 462
Składniki
Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy dobrze się kroi. Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciścca
Masło utrzyj z cukrem, dodając szczyptę soli, po jednym jajku, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem i 5-6 łyżek mleka.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao. Do formy wlej białe i ciemne ciasto. Piecz 60 min w 180°C. Ostudź.
Czekoladę rozpuść z resztą mleka w kąpieli wodnej. Ciasto odwróć do góry dnem, polej czekoladą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie