Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Blok czekoladowo-cytrynowy"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Najlepiej zrobić go dzień wcześniej, wtedy dobrze się kroi. Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciścca
Masło utrzyj z cukrem, dodając szczyptę soli, po jednym jajku, sok i skórkę z cytryny, mąkę przesianą z proszkiem i 5-6 łyżek mleka.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao. Do formy wlej białe i ciemne ciasto. Piecz 60 min w 180°C. Ostudź.
Czekoladę rozpuść z resztą mleka w kąpieli wodnej. Ciasto odwróć do góry dnem, polej czekoladą. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie