Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto malinowe z waniliowym zapachem"
Bardzo łatwy i prosty w wykonaniu przepis na szybkie ciasto
Odsłon: 2446
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1098
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 107
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1497
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1098
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 107
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1497
Składniki
Maliny i oczyszczone borówki zalej nalewką wiśniową, odstaw na kilkanaście minut. Osącz. Masło stop, ostudź. Do miski wsyp mąkę, sól, cukier, cukier waniliowy, wlej esencję waniliową, wbij jajka, zmiksuj. Wlej mleko i śmietanę kremówkę, połącz. Powoli wlej masło, dobrze wymieszaj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia, równomiernie ułóż owoce. Zalej ciastem, posyp cukrem trzcinowym. Piekarnik rozgrzej do temp. 175-180°C, piecz ciasto 30-40 minut.
Gdy pod koniec pieczenia wierzch zacznie się mocno rumienić, przykryj folią aluminiową. Lekko ostudź. Ciepłe ciasto możesz posypać cukrem pudrem (ja używam cukru pudru, do którego mam włożoną prawdziwą laskę wanilii, dzięki której cukier ma wspaniały zapach i aromat).
<strong>Czas przygotowania: 45 mi, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z kremem.
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Ciasto z kremem.
Szybkie ciasto z kremem o smaku ajerkoniakowym zrobione z upieczonego biszkop...
Odsłon: 14
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 102