Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto maślane z duetem porzeczek"
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2778
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 758
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Przepis przysłała Aneta Kurdybelska z Myszkowa.
Ciasto: zagnieć. Ciasto podziel na pół. Jedną część włóż do zamrażalnika na pół godziny, drugą wyłóż blaszkę (25 na 25 cm), formując brzegi. Schłodź. Owoce umyj, osusz, posyp mąką ziemniaczaną i połową cukru pudru. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż owoce. Białka ubij z resztą cukru pudru, rozsmaruj na cieście. Zamrożone ciasto zetrzyj na tarce na owoce. Piecz godzinę w 150°C.Źródło: Chwila dla Ciebie