Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z gruszkami"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100628
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1966
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5821
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5819
Składniki
Margarynę stop, ostudź. Mąki, proszek do pieczenia, sól i kakao (obydwa) wymieszaj. Jajka ubij z cukrami. Miksuj, wsypując mączną mieszankę. Wlej porcjami margarynę, połącz.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. W to miejsce włóż powidła śliwkowe. Po dwie połówki gruszek zlep.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wetknij gruszki. Piecz ok. godziny w 180°C. Jeszcze ciepłe posyp płatkami białej czekolady.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie