Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Czekoladowiec z gruszkami"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 26
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 69
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Margarynę stop, ostudź. Mąki, proszek do pieczenia, sól i kakao (obydwa) wymieszaj. Jajka ubij z cukrami. Miksuj, wsypując mączną mieszankę. Wlej porcjami margarynę, połącz.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Dodaj do ciasta. Gruszki obierz, przekrój na pół, usuń gniazda nasienne. W to miejsce włóż powidła śliwkowe. Po dwie połówki gruszek zlep.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto, wetknij gruszki. Piecz ok. godziny w 180°C. Jeszcze ciepłe posyp płatkami białej czekolady.
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic </strong>Źródło: Chwila dla Ciebie