Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8115
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8115
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 395
Składniki
Najpierw wysmarowac foremki masłem, wsypać kakao i dokładnie rozprowadzic
Zagotować wodę w garnku, zrobić kąpiel wodną czyli położyc na gotującej sie wodzie miske. Do miski masło i roztopić, póżniej czekolaðe i mieszać razem aż do całkowitego rozpuszczenia. ściągnąc z gazu i ostudzić. Czekolada im lepsza tym lepszy deser bedzie, najlepiej jak ma minimum 80% .
W osobnej misce zmiksować bardzo dokładnie na gładką masę jajka, żółtka i cukier. Jak beda gotowe dodać mąkę i miksować dalej do uzyskania jeszcze lepszej masy :)
Dodac roztopioną czekoladę do masy jajecznej o dokladnie wymieszać
Rozlac do foremek, tylko uważać by nie lac do pełna gdyż ciasto będzie rosło
do rozgrzanego piekarnika 180C, włożyć foremki na 10- 12 minut nie więcej chyba że macie naprawde duże foremki
Wyciągnąć z piekarnika poczekac około minutki i przewracać foremki, od razu serwować gorące , najlepsze są z lodami waniliowymi. Mniam