Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaręczam, że smakiem nie odbiegają od takich z głębokiego tłuszczu i zachęcam do eksperymentowania w kuchni :D
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4913
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4913
Składniki
W misce mieszamy twaróg z jajem, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego (chudy twaróg jest bardzo suchy), sodę i stopniowo dosypujemy mąkę, wyrabiając elastyczne ciasto. Jeśli jest za suche, dodajemy więcej jogurtu.
Ciasto wałkujemy na ok. 1/2 cm, podsypując siemieniem lnianym o owocowym smaku (ja użyłam pomarańczowego, ale w sprzedaży są też wiśniowe i cytrynowe).
Wykrawamy szklanką kółka, a w nich wykrawamy mniejsze otworki np. kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.