Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka śmietankowa"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 905
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22993
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15407
Składniki
Galaretkę truskawkową przygotuj według przepisu na opakowaniu. Wlej do plastikowej formy lub miseczki (np. w formie jak na babę). Odstaw w chłodne miejsce do stężenia.
Obydwie galaretki cytrynowe wymieszaj z pół litra gorącej wody. Gdy ostygną, ale jeszcze będą płynne, wlej śmietanę, cały czas mieszając.
Piankę wlej do formy na stężałą galaretkę truskawkową. Wstaw do lodówki na ok. 2 godziny. Galaretkę wyjmij z formy, udekoruj np. bezikami i kolorowymi cukierkami.
Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 6. Cena za porcję: 1,60 zł.
Przepis przysłała Sylwia Lukasczyk z Zabrza .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie