Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krówka w płatkach migdałowych"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 169
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i sodę, delikatnie połącz. Wlej do formy. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. Kawę zbożową zaparz w pół szklanki wrzątku. Nasącz placki.
Krem: budyń ugotuj na mleku. Ostudź, zmiksuj z miękką margaryną. Kremem przełóż placki. Polewę krówkową przygotuj wg instrukcji. Polej ciasto. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 2 godziny.Źródło: Chwila dla Ciebie