Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Krówka w płatkach migdałowych"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Przepis przysłała Marzenna Przeorska z Warszawy
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,20 zł.</strong>
Ciasto: jajka zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i sodę, delikatnie połącz. Wlej do formy. Piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki. Kawę zbożową zaparz w pół szklanki wrzątku. Nasącz placki.
Krem: budyń ugotuj na mleku. Ostudź, zmiksuj z miękką margaryną. Kremem przełóż placki. Polewę krówkową przygotuj wg instrukcji. Polej ciasto. Posyp płatkami migdałowymi. Wstaw do lodówki na 2 godziny.Źródło: Chwila dla Ciebie