Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów czekolady i niezapomnianych wrażeń smakowych, poleca mój włoski mistrz D`Acampo :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2533
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3442
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1526
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2216
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2533
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3442
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1526
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2216
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy na parze. Gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy na bok aby chwilę przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej mielony pieprz i drobno posiekaną miętę, delikatnie wszystko mieszamy. Przestudzoną czekoladę dodajemy pomału do ubitej śmietany i delikatnie łączymy ze sobą. Tak przygotowany mus przekładamy do kieliszków (od szampana lub wina) i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę aby mięta i pieprz oddały swój aromat, a czekolada ze śmietaną zdążyły stężeć.