Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów czekolady i niezapomnianych wrażeń smakowych, poleca mój włoski mistrz D`Acampo :)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1360
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1106
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2158
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1360
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1106
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2158
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy na parze. Gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy na bok aby chwilę przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej mielony pieprz i drobno posiekaną miętę, delikatnie wszystko mieszamy. Przestudzoną czekoladę dodajemy pomału do ubitej śmietany i delikatnie łączymy ze sobą. Tak przygotowany mus przekładamy do kieliszków (od szampana lub wina) i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę aby mięta i pieprz oddały swój aromat, a czekolada ze śmietaną zdążyły stężeć.