Do góry

Desery Przepis na:

Mus z białej czekolady z pieprzem z nutką mięty

Mus z białej czekolady z pieprzem z nutką mięty

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 2050

Dla fanów czekolady i niezapomnianych wrażeń smakowych, poleca mój włoski mistrz D`Acampo :)

Składniki

  • 3 tabliczki białej czekolady
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 1 łyżka pieprzu świeżo zmielonego
  • pół małego pęczka świeżej mięty
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Mus z białej czekolady z pieprzem z nutką mięty

Przygotowanie

  1. Czekoladę rozpuszczamy na parze. Gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy na bok aby chwilę przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej mielony pieprz i drobno posiekaną miętę, delikatnie wszystko mieszamy. Przestudzoną czekoladę dodajemy pomału do ubitej śmietany i delikatnie łączymy ze sobą.
    Tak przygotowany mus przekładamy do kieliszków (od szampana lub wina) i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę aby mięta i pieprz oddały swój aromat, a czekolada ze śmietaną zdążyły stężeć.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń