Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów czekolady i niezapomnianych wrażeń smakowych, poleca mój włoski mistrz D`Acampo :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11924
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8652
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155384
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1169
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11924
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8652
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155384
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1169
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy na parze. Gdy czekolada się rozpuści, odstawiamy na bok aby chwilę przestygła. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy do niej mielony pieprz i drobno posiekaną miętę, delikatnie wszystko mieszamy. Przestudzoną czekoladę dodajemy pomału do ubitej śmietany i delikatnie łączymy ze sobą. Tak przygotowany mus przekładamy do kieliszków (od szampana lub wina) i wstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę aby mięta i pieprz oddały swój aromat, a czekolada ze śmietaną zdążyły stężeć.