Do góry

Desery Przepis na:

Papka jabłkowo-dyniowa po 4. miesiącu

Papka jabłkowo-dyniowa po 4. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 10

Sprawdzony przepis na "Papka jabłkowo-dyniowa po 4. miesiącu"

Składniki

  • 1 małe jabłko
  • 2-3 łyżki dyni pokrojonej w kostkę
  • 1 łyżeczka kleiku ryżowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłko starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na drobne cząstki.

  2. Dynię umyj, wykrój z niej niewielki plaster, opłucz, obierz ze skóry, usuń pestki, a następnie pokrój w niewielkie kostki.

  3. Tak przygotowane ugotuj w szklance wody. 4. Ugotowaną papkę zmiksuj na gładki mus. 5. Do papki dodaj łyżeczkę kleiku i dokładnie wymieszaj.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń