Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka maślankowa na spodzie z wafli"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1644
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4251
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2540
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1644
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11190
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Odłóż kilka rożków do dekoracji, resztę pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z margaryną. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę z wafli. Schłodź.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku, ostudź. Owoce dobrze opłucz, osusz. Porzeczki oderwij od gałązek.
Maślankę połącz z cukrem i 1 op. cukru waniliowego. Ubij szklankę śmietany, wraz z żelatyną dodaj do maślanki. Wsyp owoce, wymieszaj. Masę wylej na spód z wafli. Schłodź.
Resztę śmietany ubij z 1 cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch tortu. Udekoruj go odłożonymi waflowymi rożkami i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina