Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka maślankowa na spodzie z wafli"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2539
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1532
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2219
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2539
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3445
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1532
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2219
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Odłóż kilka rożków do dekoracji, resztę pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z margaryną. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę z wafli. Schłodź.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku, ostudź. Owoce dobrze opłucz, osusz. Porzeczki oderwij od gałązek.
Maślankę połącz z cukrem i 1 op. cukru waniliowego. Ubij szklankę śmietany, wraz z żelatyną dodaj do maślanki. Wsyp owoce, wymieszaj. Masę wylej na spód z wafli. Schłodź.
Resztę śmietany ubij z 1 cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch tortu. Udekoruj go odłożonymi waflowymi rożkami i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina