Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pianka maślankowa na spodzie z wafli"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1027
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2743
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 651
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1027
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 214
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2743
Składniki
Margarynę stop, wystudź. Odłóż kilka rożków do dekoracji, resztę pokrusz w malakserze. Okruszki połącz z margaryną. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj masę z wafli. Schłodź.
Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku, ostudź. Owoce dobrze opłucz, osusz. Porzeczki oderwij od gałązek.
Maślankę połącz z cukrem i 1 op. cukru waniliowego. Ubij szklankę śmietany, wraz z żelatyną dodaj do maślanki. Wsyp owoce, wymieszaj. Masę wylej na spód z wafli. Schłodź.
Resztę śmietany ubij z 1 cukrem waniliowym. Przełóż do szprycy cukierniczej. Wyciśnij rozetki na wierzch tortu. Udekoruj go odłożonymi waflowymi rożkami i ew. świeżymi owocami.Źródło: Tina