Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek miodowy"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Ciasto: stop razem cukier, miód, margarynę. Kiedy ostygną, dodaj jajka, mąkę, sodę. Zagnieć ciasto.
Upiecz oddzielnie 3 placki (ostatni placek przed pieczeniem posyp posiekanymi migdałami lub orzechami.
Krem: ugotuj na mleku kaszę manną. Zimną utrzyj z margaryną oraz 3 łyżkami cukru pudru. Dodaj pokrojone bakalie.
Przełóż placki (ten z migdałami połóż na wierzch). Udekoruj placek dowolnie, np. smużkami stopionej czekolady.
<strong>Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Lub.</strong>Źródło: Takie jest życie