Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Placek miodowy"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 530
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1832
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 380
Składniki
Ciasto: stop razem cukier, miód, margarynę. Kiedy ostygną, dodaj jajka, mąkę, sodę. Zagnieć ciasto.
Upiecz oddzielnie 3 placki (ostatni placek przed pieczeniem posyp posiekanymi migdałami lub orzechami.
Krem: ugotuj na mleku kaszę manną. Zimną utrzyj z margaryną oraz 3 łyżkami cukru pudru. Dodaj pokrojone bakalie.
Przełóż placki (ten z migdałami połóż na wierzch). Udekoruj placek dowolnie, np. smużkami stopionej czekolady.
<strong>Małgorzata Zawadzka z Tarnowa Lub.</strong>Źródło: Takie jest życie