Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na lody cytrynowo-truskawkowe"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Cytrynę myjemy, osuszamy, ścieramy z niej skórkę i wyciskamy sok. Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na pół. Krótko przesmażamy na rozgrzanym maśle, miksujemy i studzimy.
Bazę lodową robimy według rady z ramki obok. Przed włożeniem lodów do zamrażalnika, dzielimy je na pół.
Do jednej części dodajemy sok i skórkę z cytryny, do drugiej zmiksowane i schłodzone truskawki.
Lody przekładamy do oddzielnych pojemników i na kilka godzin wstawiamy do zamrażalnika. Co pewien czas wyjmujemy i mieszamy.
Rozdzielone do miseczek lody dekorujemy według uznania bitą śmietaną, świeżymi owocami, listkami mięty, galanterią cukierniczą i czekoladowymi ozdobami.Źródło: Rewia