Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pucharek malinowo-rumowy"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34171
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1383
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113610
Składniki
Maliny oczyść. 15 dag malin włóż do rondelka, dodaj rum, posyp cukrem do smaku. Duś na małym ogniu, aż woda wyparuje, a masa będzie miała konsystencję konfitury. Ostudź.
Dwa biszkopty pokrusz, wsyp do dwóch pucharków. Wyłóż masę malinową, posyp połową odłożonych malin.
Kawę zaparz w łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wlej kawę, dobrze wymieszaj. Krem przełóż do szprycy, wyciśnij na maliny. Udekoruj pozostałymi malinami i biszkoptami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie