Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pucharek malinowo-rumowy"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 260
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 244
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Maliny oczyść. 15 dag malin włóż do rondelka, dodaj rum, posyp cukrem do smaku. Duś na małym ogniu, aż woda wyparuje, a masa będzie miała konsystencję konfitury. Ostudź.
Dwa biszkopty pokrusz, wsyp do dwóch pucharków. Wyłóż masę malinową, posyp połową odłożonych malin.
Kawę zaparz w łyżce wrzątku. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wlej kawę, dobrze wymieszaj. Krem przełóż do szprycy, wyciśnij na maliny. Udekoruj pozostałymi malinami i biszkoptami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
czas przygotowania 25 min, ilość porcji 2, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie