Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serduszka z masą truskawkową"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 59
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 133
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3766
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 112
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 59
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 133
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 3766
Składniki
Sposób przygotowania
W garnku zagotuj 1 szklankę wody z dodatkiem masła oraz cukru waniliowego. Do wrzącego płynu wsyp mąkę i energicznie mieszając, zagotuj. Kiedy masa zbije się w kulę, zdejmij ją z ognia. Chwilę studź, połącz z 1 jajkiem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Zimną masę zmiksuj z pozostałymi jajkami. Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 12 serduszek. Zapełnij je przygotowanym ciastem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Ciepłe rozetnij.
Truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w szklance wrzątku. 3.Serki wymieszaj z musem truskawkowym i zimną galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, przełóż nim ciastka (najlepiej wyciśnij go przez szprycę).Źródło: Tina