Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serduszka z masą truskawkową"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Składniki
Sposób przygotowania
W garnku zagotuj 1 szklankę wody z dodatkiem masła oraz cukru waniliowego. Do wrzącego płynu wsyp mąkę i energicznie mieszając, zagotuj. Kiedy masa zbije się w kulę, zdejmij ją z ognia. Chwilę studź, połącz z 1 jajkiem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Zimną masę zmiksuj z pozostałymi jajkami. Blachę wyłóż pergaminem. Narysuj na nim 12 serduszek. Zapełnij je przygotowanym ciastem. Piecz 20 minut w temp. 200 st. Ciepłe rozetnij.
Truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w szklance wrzątku. 3.Serki wymieszaj z musem truskawkowym i zimną galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, przełóż nim ciastka (najlepiej wyciśnij go przez szprycę).Źródło: Tina