Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernikowa tęcza"
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 137
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 44
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 36
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 137
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 44
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 36
Składniki
Przepis przysłała Edyta Bracka z Gdańska
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody, ostudź. Kremówkę ubij, dodając cukier puder i serek homogenizowany. Dodaj żelatynę, zmiksuj. Biszkopty ułóż w tortownicy, rozsmaruj masę serową.
Na serniku zaznacz nożem 6 części. Na każdej ułóż inne pokrojone owoce, wciśnij. Schłodź.
Jedną część odgrodź plastikowym separatorem (zgiętym na kształt litery V). Zalej jedną galaretką w innym kolorze niż owoce, przygotowaną w 125 ml wody. Schłodź. W ten sposób przygotuj co drugą cześć, schładzając.
Do pozostałych separator nie będzie już potrzebny, bo stężałe galaretki oddzielą od siebie części.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 3
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 12