Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernikowa tęcza"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 821
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
Przepis przysłała Edyta Bracka z Gdańska
Żelatynę rozpuść w małej ilości wody, ostudź. Kremówkę ubij, dodając cukier puder i serek homogenizowany. Dodaj żelatynę, zmiksuj. Biszkopty ułóż w tortownicy, rozsmaruj masę serową.
Na serniku zaznacz nożem 6 części. Na każdej ułóż inne pokrojone owoce, wciśnij. Schłodź.
Jedną część odgrodź plastikowym separatorem (zgiętym na kształt litery V). Zalej jedną galaretką w innym kolorze niż owoce, przygotowaną w 125 ml wody. Schłodź. W ten sposób przygotuj co drugą cześć, schładzając.
Do pozostałych separator nie będzie już potrzebny, bo stężałe galaretki oddzielą od siebie części.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie