Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Suflet paryski"
By suflet nie opadł, nie wolno otwierać piekarnika w czasie pieczenia. Można też dodać do już ubitej masy łyżeczkę mąki kukurydzianej.
Ustaw na małym ogniu garnek z wodą. Na garnku umieść miskę z pokrojoną lub drobno pokruszoną czekoladą. Cały czas mieszaj, do czasu, aż czekolada rozpuści się w kąpieli wodnej. Ubij mikserem schłodzoną śmietanę, a następnie włóż ją do lodówki.
Rozdziel żółtka od białek. Białka ubij ze szczyptą soli, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder (odłóż jedną łyżkę cukru). Ubijaj dalej, do momentu, gdy piana będzie gęsta i lśniąca.
Żółtka zmiksuj z odłożoną łyżką cukru pudru, aż powstanie puszysta masa. Stopniowo dodawaj ciepłą czekoladę, a następnie ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj wszystkie .
Na koniec dodaj wyjętą z lodówki bitą śmietanę. Połącz ją ostrożnie z masą czekoladową.
Przygotuj 6 foremek do sufletów (albo małych miseczek żaroodpornych lub silikonowych foremek do muffinek). Posmaruj je dokładnie cienką warstwą masła i każdą napełnij czekoladową masą do 2/3 wysokości.
Wstaw foremki na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C. Posyp kakao, udekoruj listkami melisy, podawaj po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Olivia
Idealne do zrobienia z nich kanapek, można także pokroić w grubsze kromki i z...
Odsłon: 7949
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 24
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 91
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 24
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 91
Składniki
By suflet nie opadł, nie wolno otwierać piekarnika w czasie pieczenia. Można też dodać do już ubitej masy łyżeczkę mąki kukurydzianej.
Ustaw na małym ogniu garnek z wodą. Na garnku umieść miskę z pokrojoną lub drobno pokruszoną czekoladą. Cały czas mieszaj, do czasu, aż czekolada rozpuści się w kąpieli wodnej. Ubij mikserem schłodzoną śmietanę, a następnie włóż ją do lodówki.
Rozdziel żółtka od białek. Białka ubij ze szczyptą soli, a pod koniec ubijania dodaj cukier puder (odłóż jedną łyżkę cukru). Ubijaj dalej, do momentu, gdy piana będzie gęsta i lśniąca.
Żółtka zmiksuj z odłożoną łyżką cukru pudru, aż powstanie puszysta masa. Stopniowo dodawaj ciepłą czekoladę, a następnie ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszaj wszystkie .
Na koniec dodaj wyjętą z lodówki bitą śmietanę. Połącz ją ostrożnie z masą czekoladową.
Przygotuj 6 foremek do sufletów (albo małych miseczek żaroodpornych lub silikonowych foremek do muffinek). Posmaruj je dokładnie cienką warstwą masła i każdą napełnij czekoladową masą do 2/3 wysokości.
Wstaw foremki na 15-20 minut do piekarnika rozgrzanego do 210 st. C. Posyp kakao, udekoruj listkami melisy, podawaj po wyjęciu z piekarnika.Źródło: Olivia
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 446
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 4193