Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik ananasowo-malinowy"
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 577
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 811
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 191
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 577
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 811
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 191
Składniki
Przygotować ciasto. Białka ubić z cukrami. Dodać żółtka, ubijać jeszcze przez chwilę, dodać mąkę, delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy, piec 35 minut w temp. 180oC. Biszkopt upiec dzień wcześniej.
Śmietanę ubić, dodając śmietan-fiksy i cukier puder. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać rozmrożone, osączone maliny, zmiksować. Do drugiej tartą czekoladę.
Na pierwszą część ciasta ułożyć ananasy, przykryć kremem malinowym. Ułożyć drugi placek, posmarować masę czekoladową i trzecią część ciasta. Udekorować fantazyjnie.
Warto część śmietany odłożyć do ozdobienia gotowego tortu. Dodatkowo można na wierzchu ułożyć owoce lub obsypać słodkim groszkiem.
<strong>: ok. 80 minut.</strong>Źródło: Twoje Imperium
Przepisy Desery
Desery
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Desery
Babka migdałowa jak dawniej
Desery
Mazurki wielkanocne
Desery
Keks
Mazurek czekoladowo bakaliowy i z białej czekolady
Mazurki wielkanocne są pełne smaków, różnych kształtów i wzorów. Te tradycyjn...
Odsłon: 22
Babka migdałowa jak dawniej
Babki na święta się wypieka, każdy na nie czeka. Są duże, małe i malutkie, z...
Odsłon: 33