Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort w kształcie serca"
Z margaryny, połowy cukru i żółtek utrzyj krem. Z białek i reszty cukru ubij pianę. Połącz obie masy. Dodaj mąkę półgrubą wymieszaną z kakao. Ciasto wlej do formy i piecz w temperaturze 160° C przez 30 minut.
Gdy wystygnie, wyjmij je z formy. Umyj ją, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Włóż upieczone ciasto. Mrożone owoce rozmroź. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Śmietankę ubij.
Jogurt wymieszaj z cukrem i dodaj bitą śmietanę. Gdy żelatyna nasiąknie, rozgrzewaj ją powoli (nie zagotuj!), aż się rozpuści.
Dodaj do masy jogurtowej. Masę wylej na ciasto w formie,rozsmaruj. Tort schłódź.
Czerwoną galaretkę przygotuj wg instrukcji i wlej na tackę warstwę o grubości 5 mm. Gdy zesztywnieje, powykrawaj z niej serduszka. Truskawki przekrój.
Powierzchnię tortu udekoruj serduszkami z galaretki, truskawkami i zalej przejrzystą galaretką. Gdy tort stężeje, wyjmij go z formy i po obwodzie udekoruj ciasteczkami. Czas przygotowania: 90 minut
<strong>Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 200 kcal</strong>Źródło: Na żywo
Do wykonania tych przekąsek potrzebujemy kilku foremek w kształcie serca w ró...
Odsłon: 301
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 15
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 12
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 30
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 34
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Prezentujemy Wam przepis, którego prostota mówi sama za siebie. Danie jest le...
Odsłon: 15
Ten przepis przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni wegetariańskiej c...
Odsłon: 12
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 30
HASZLAMA, jaką dzisiaj Wam prezentujemy jest jedną z wielu wersji, jakie dla...
Odsłon: 34
Co dziś u was króluje w ten deszczowy zimny dzień ?
Odsłon: 59
Składniki
Z margaryny, połowy cukru i żółtek utrzyj krem. Z białek i reszty cukru ubij pianę. Połącz obie masy. Dodaj mąkę półgrubą wymieszaną z kakao. Ciasto wlej do formy i piecz w temperaturze 160° C przez 30 minut.
Gdy wystygnie, wyjmij je z formy. Umyj ją, wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Włóż upieczone ciasto. Mrożone owoce rozmroź. Żelatynę namocz w zimnej wodzie i poczekaj, aż nasiąknie. Śmietankę ubij.
Jogurt wymieszaj z cukrem i dodaj bitą śmietanę. Gdy żelatyna nasiąknie, rozgrzewaj ją powoli (nie zagotuj!), aż się rozpuści.
Dodaj do masy jogurtowej. Masę wylej na ciasto w formie,rozsmaruj. Tort schłódź.
Czerwoną galaretkę przygotuj wg instrukcji i wlej na tackę warstwę o grubości 5 mm. Gdy zesztywnieje, powykrawaj z niej serduszka. Truskawki przekrój.
Powierzchnię tortu udekoruj serduszkami z galaretki, truskawkami i zalej przejrzystą galaretką. Gdy tort stężeje, wyjmij go z formy i po obwodzie udekoruj ciasteczkami. Czas przygotowania: 90 minut
<strong>Cena porcji: ok. 6 zł Kalorie: porcja 200 kcal</strong>Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 225
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 399