Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna pascha"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 308
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21818
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 308
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21818
Składniki
Mleko połącz ze śmietaną, cukrem zwykłym i waniliowym oraz jajkami.
Całość pozostaw na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, stale mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sera.
Przy pomocy blendera zmiksuj masło z przygotowaną masą.
Na koniec dodaj bakalie oraz sok z cytryny i przelej do wysokiego naczynia.
Schłodź paschę w lodówce, po czym udekoruj ją wedle uznania.
40 min.
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 380
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV