Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna pascha"
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 73
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4316
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 73
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4316
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Składniki
Mleko połącz ze śmietaną, cukrem zwykłym i waniliowym oraz jajkami.
Całość pozostaw na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, stale mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sera.
Przy pomocy blendera zmiksuj masło z przygotowaną masą.
Na koniec dodaj bakalie oraz sok z cytryny i przelej do wysokiego naczynia.
Schłodź paschę w lodówce, po czym udekoruj ją wedle uznania.
40 min.
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 380
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV