Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wafle kakaowo-mleczne"
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2285
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1026
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 510
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2285
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1026
Składniki
W rondelku zagotuj wodę, cukier, cukier waniliowy, masło. Lekko ostudź masę. Wsyp mleko w proszku i miksuj tak długo, aż powstanie idealnie gładka masa.
Podziel masę na dwie części. Jedną wymieszaj z kakao. Smaruj wafle na przemian: raz jasną masą, potem kakaową. Przyciśnij wafle ciężarkiem. Odstaw na noc.
Do kremu możesz także dodać posiekane orzechy włoskie, migdały, wiórki kokosowe.
Porcje 15. 40 min. Cena 0,80 zł. Kalorie 459 kcal.
<strong>Barbara Dobija z Roztropic</strong>Źródło: Takie jest życie