Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowy puchar"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 789
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Wiśnie umyj i wydryluj. Polej rumem i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywną pianę i stopniowo dosypuj cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszaj.
Posiekane orzechy i płatki migdałowe upraż na patelni.
Na dnie pucharków ułóż wiśnie, zakryj je bitą śmietaną i posyp migdałami z orzechami.
<strong>Ewelina Modelewska z Guzowa</strong>Źródło: Super TV