Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowy puchar"
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23148
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2201
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 961
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23148
Składniki
Wiśnie umyj i wydryluj. Polej rumem i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywną pianę i stopniowo dosypuj cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszaj.
Posiekane orzechy i płatki migdałowe upraż na patelni.
Na dnie pucharków ułóż wiśnie, zakryj je bitą śmietaną i posyp migdałami z orzechami.
<strong>Ewelina Modelewska z Guzowa</strong>Źródło: Super TV