Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowy puchar"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Wiśnie umyj i wydryluj. Polej rumem i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywną pianę i stopniowo dosypuj cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszaj.
Posiekane orzechy i płatki migdałowe upraż na patelni.
Na dnie pucharków ułóż wiśnie, zakryj je bitą śmietaną i posyp migdałami z orzechami.
<strong>Ewelina Modelewska z Guzowa</strong>Źródło: Super TV