Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wiśniowy puchar"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 183
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 876
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 183
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3955
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 338
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 876
Składniki
Wiśnie umyj i wydryluj. Polej rumem i odstaw na pół godziny, by puściły sok.
Dobrze schłodzoną kremówkę ubij na sztywną pianę i stopniowo dosypuj cukier waniliowy oraz cukier puder. Całość dokładnie wymieszaj.
Posiekane orzechy i płatki migdałowe upraż na patelni.
Na dnie pucharków ułóż wiśnie, zakryj je bitą śmietaną i posyp migdałami z orzechami.
<strong>Ewelina Modelewska z Guzowa</strong>Źródło: Super TV