Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty, niezastąpiony dodatek dodań kuchni azjatyckiej, bez cukru i bez konserwantów!
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1863
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18595
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6840
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1192
Lubisz przepisy na ciasta, które można odmierzyć za pomocą łyżki? Jeśli tak,...
Odsłon: 1863
Kopytka jaglane z pomidorowym sosem to świetny pomysł na codzienny obiad. Wyc...
Odsłon: 18595
Kto nie lubi tradycyjnej sałatki jarzynowej? Tym razem proponujemy trochę inn...
Odsłon: 6840
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1192
Składniki
Czosnek i papryczki chili dobrze rozdrabniamy blenderem. Do rondla dajemy ocet, 60gr wody, sos sojowy, sok z cytryny, przecier pomidorowy, cukier, oraz pastę z papryczek chili i czosnku. Gotujemy przez 6 minut, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły ze sobą. W osobnej szklance mieszamy 20gr wody z mąką ziemniaczaną. Do rondla wlewamy stopniowo wodę z mąką i cały czas mieszamy, aby nie powstały grudy. Gdy sos wydaję się zbyt gęsty nie wlewamy całej wody z mąką! Gotujemy przez 30 sekund i przelewamy do słoika. Sos może być przechowywany w lodówce do tygodnia. Smacznego!