Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty, niezastąpiony dodatek dodań kuchni azjatyckiej, bez cukru i bez konserwantów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10424
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423702
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10424
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336763
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4319
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423702
Składniki
Czosnek i papryczki chili dobrze rozdrabniamy blenderem. Do rondla dajemy ocet, 60gr wody, sos sojowy, sok z cytryny, przecier pomidorowy, cukier, oraz pastę z papryczek chili i czosnku. Gotujemy przez 6 minut, aby wszystkie składniki dobrze się połączyły ze sobą. W osobnej szklance mieszamy 20gr wody z mąką ziemniaczaną. Do rondla wlewamy stopniowo wodę z mąką i cały czas mieszamy, aby nie powstały grudy. Gdy sos wydaję się zbyt gęsty nie wlewamy całej wody z mąką! Gotujemy przez 30 sekund i przelewamy do słoika. Sos może być przechowywany w lodówce do tygodnia. Smacznego!