Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ucierane ciasta, te wychodzą mi najlepiej, więc umieszczam kolejny przepis.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16865
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16865
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5515
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier. Kolejno wbijamy jaja i kręcimy. Ścieramy skórkę z cytryny, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto będzie dosyć gęste, proszę się nie zrażać ;) Formę do pieczenia smarujemy masłem i bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest wysuszona.
Sok z cytryn mieszamy z cukrem i nasączamy wyjętą z piekarnika babę. Czekamy aż się całkiem wystudzi. Polewa na babę - jak kto woli. Ja dałam lukier cytrynowy ale jest też wariacja z czekoladą.