Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ucierane ciasta, te wychodzą mi najlepiej, więc umieszczam kolejny przepis.
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 75
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 555
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 2339
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 41
Pieczona owsianka brownie to wyjątkowo sycące, pełne odżywczych składników śn...
Odsłon: 75
Sałatkę z rukolą, gruszką i serem pleśniowym zrobisz błyskawicznie. Łączy w...
Odsłon: 555
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 2339
Jest to bardzo apetyczna propozycja obiadu, która jeżeli wcześniej usmażymy w...
Odsłon: 41
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier. Kolejno wbijamy jaja i kręcimy. Ścieramy skórkę z cytryny, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto będzie dosyć gęste, proszę się nie zrażać ;) Formę do pieczenia smarujemy masłem i bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest wysuszona.
Sok z cytryn mieszamy z cukrem i nasączamy wyjętą z piekarnika babę. Czekamy aż się całkiem wystudzi. Polewa na babę - jak kto woli. Ja dałam lukier cytrynowy ale jest też wariacja z czekoladą.