Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ucierane ciasta, te wychodzą mi najlepiej, więc umieszczam kolejny przepis.
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2906
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 950
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1102
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 271
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2838
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier. Kolejno wbijamy jaja i kręcimy. Ścieramy skórkę z cytryny, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto będzie dosyć gęste, proszę się nie zrażać ;) Formę do pieczenia smarujemy masłem i bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest wysuszona.
Sok z cytryn mieszamy z cukrem i nasączamy wyjętą z piekarnika babę. Czekamy aż się całkiem wystudzi. Polewa na babę - jak kto woli. Ja dałam lukier cytrynowy ale jest też wariacja z czekoladą.