Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ucierane ciasta, te wychodzą mi najlepiej, więc umieszczam kolejny przepis.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 108
Składniki
Masło ucieramy, dodajemy cukier. Kolejno wbijamy jaja i kręcimy. Ścieramy skórkę z cytryny, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto będzie dosyć gęste, proszę się nie zrażać ;) Formę do pieczenia smarujemy masłem i bułką tartą. Nastawiamy piekarnik na 200 stopni i pieczemy około 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem czy jest wysuszona.
Sok z cytryn mieszamy z cukrem i nasączamy wyjętą z piekarnika babę. Czekamy aż się całkiem wystudzi. Polewa na babę - jak kto woli. Ja dałam lukier cytrynowy ale jest też wariacja z czekoladą.